Why Not Çorlu
MENÜ

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa Sıkça Sorulan Sorular

Vücut süsleme sanatlarının en eskisi olan dövme, derinin dermis ile epidermis tabakaları arasına renkli pigmentler ile belirli desen ve şekillerin işlenmesidir.

Dövmeleri küçük veya büyük diye kategorize etmek mümkün değildir.Dövmeler tıpkı her objenin, nesnenin adı olduğu gibi adlandırılırlar ( kediler, kuşlar, çiçekler, böcekler vs… )Hayalini kurduğunuz modelin istediğiniz ebatda küçültülüp büyütülebileceğini dövme sanatçınıza danışınız.

Dövme yapıldıktan sonraki ilk 3 gün havuz, jakuzi, sauna gibi enfeksiyon riski olan ve cildi yumuşatıp su emmesini sağlayan ortamlardan kaçının. Dövmenizin mikrop kapmaması ve düzgün iyileşmesi için bu süre çok önemlidir. Dövme işleminin sonrasında 2-3 ay süresince yoğun güneş ışınlarından ve ya solaryumdan kaçınmalısınız, bu süreçte güneşe çıkmanız gerekirse 50 faktör koruyucu krem kullanmanız dövmenizin renklerinin canlılığının korunması ve detayların bozulmaması için oldukça önemlidir.

Dövme %100 başarı garantisi olmamakla beraber silinebilir. Başarı oranı kullanılan lazerin türüne, dövmenin eskiliğine, kullanılan renklere, dövmeyi silecek kişinin uzmanlığına ve dövmenin stiline göre değişkenlik gösterir. Silme işlemi dövmenin yapılış aşamasından daha acılı ve daha pahalıdır.

Eskiden biraz da olsa can yakan bir işlem olsa da günümüzde artık teknolojinin beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde can acıtan bir işlem olmaktan çıkmıştır. Tabi buna rağmen vücudun acı bölgeleri değişkendir. Acı eşiği sebebiyle kişiden kişiye göre de hissedilen acı değişkendir. Profesyonel dövme sanatçıları uygulama yöntemleri, teknikleri ve kullandıkları malzemeler sayesinde amatör sanatçılara göre daha az acıtır. Kemik üzeri, ince deriye sahip alanlar, omurga üstü, kuyruk sokumu, göğüs ve çevresi, parmaklar, kaburga altı, diz kapağı genel olarak en çok acıyan bölgelerdir. İlk 5 dakikanın sonunda uyuşmanın da etkisiyle hissedilen acı azalmaya başlar. Acı eşiği en yüksek insanın bile dövme acısına 8-9 saate kadar dayandığı bilinmektedir.

Dövmenizin renkleri solduysa bu dövme sonrası bakımını yanlış yapmanızdan kaynaklanıyor olabilir.Eğer size anlatılan bakımı tam olarak uyguladıysanız buna rağmen detaylar kaybolmaya, renkler solmaya başladıysa sebebi kullanılan boyanın kalitesi, dövmecinin tekniği ya da ten renginiz olabilir.Koyu bir tene sahipseniz dövme yaptırmadan önce renk seçimini dövme sanatçısına bırakmanız faydalıdır.

Evet kapatabilirsiniz, ancak dövme kapatmak oldukça meşakkatli bir iştir. Yoğun pigmentlere sahip boyalar kullanılmalıdır. Memnun olmadığınız dövmenin bulunduğu cildin tamamen iyileşmiş ve yenilenmiş olması gerekmektedir. Her dövme kapanmaz, bazı dövmelere kapatma öncesi lazer uygulanması gerekebilir.Yanık ve yara izleri de derinliklerine bağlı olarak rahatlıkla başka bir dövme ile kapatılabilir.Eğer dövmenizden memnun değilseniz ve kapatmak istiyorsanız, başarılı kapatma işlemleri (cover- up ) bulunan profesyonel bir dövmeci bulmanız gerekir.

El ve ayak ayasına, el ve ayak kenarına, parmak üstüne, parmak arasına, el ve ayak üstüne yapılan dövmelerin iyileşme sürecinde bakımı zordur. Bu bölgelere yapılan dövmeler derinin yapısından dolayı su, dış etkenler, nem/ter gibi dövmeyi yıpratıcı etkiler sebebi ile ilk günkü güzelliklerini hızla kaybederler.

Profesyonel stüdyolarda, yasalar gereği dövme sadece 18 yaş ve üzeri kişilere yapılmaktadır. Yanında ailelerinin bulunması durumunda dövme yapılabilir.

Dövme yalnızca size özel bir uygulamadır. Yaptırılan dövmenin kişiye mutlaka bir anlam ifade etmesi gerektiği savunulsa da Maori, Tribal, Türklere özgü ‘’bezeme’’ sanat, geometrik şekiller ve Celtic tarzındaki dövmeler uzun yıllardır aksesuar olarak uygulanmaktadır. Dövmenizi seçerken, diğer insanların dövmelerini kopyalamak, ya da sadece dövme yaptırmış olmak için yaptırmaktan kaçının. Dövmenizden kısa sürede sıkılmamanız, sildirme, üzerini başka bir dövme ile kapatma ihtiyacı duymamanız için çok iyi düşünmelisiniz. Yaptırdığınız dövmeyi ömrünüz boyunca üzerinizde taşıyacağınızı asla unutmayın!

Hijyenik bir ortama sahip, tek kullanımlık malzemeler kullanan, profesyonel dövme sanatçılarının çalıştığı dövme stüdyolarında dövme yaptırabilirsiniz.

Dövme sanatçısı insanların derisine müşterisinin istekleri doğrultusunda, boya ve pigmentleri doğru teknikle işleyen profesyonellerdir.
0%